All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

„Направи прави избор за дугорочно здравље“

Наша школа укључена је у едукативни пројекат „Направи прави избор за дугорочно здравље“ који се током ове и наредне календарске године реализује на територији Републике Србије. Циљ овог пројекта је превентивно деловање у домену здравља, тј. побољшање информисаности становништва Србије свих узраста о здравим изборима када је реч о физичкој активности и исхрани намењеним дугорочном унапређењу здравља.

Реализација пројекта у нашој школи дешава се у периоду од децембра до фебруара месеца следеће године. У пројекат су укључени ученици шестог и седмог разреда као и наставници физичког васпитања. Пројекат обухвата попуњавање стандардизованог упитника од стране ученика о њиховим знањима повезаним са здравом исхраном и физичким активностима, затим следи предавање – презентација коју ће наставници физичког васпитања реализовати и поновно анкетирање ученика  како би се увидело у којој мери су ђаци информисани о здравим навикама и како се презентоване информације задржавају након одржаног предавања. Упитник који ученици попуњавају је анониман.

Иначе, већина становништва нема адекватно знање о добрим навикама које се односе на физичке активности и навике у исхрани јер нема формалног образовања за све које се тиче ових важних начина понашања, па је овај едукативни пројекат начин да превазиђемо овај недостатак, што је немогуће без учешћа школа али и шире друштвене заједнице.

Овај пројекат је део ширег вишегодишњег програма унапређења здравих начина понашања и одвија се под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства омладине и спорта, покрајинског Секретаријата за науку и технолошки развој и компаније Coca- Cola Србија (која се у овом пројекту појављује као друштвено одговорна фирма).

АЛБУМ са фотографијама

Зорица Пршић