All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Почетак нове 2022/2023. школске године

 

Нова школска 2022/2023. година почиње у четвртак, 1. септембра 2022. године. Прво полугодиште започећемо на следећи начин:

- сви ученици похађају преподневну смену

- настава ће се реализовати у предметним кабинетима за старије разреде, а у одељењским учионицама за млађе разреде

- часови почињу у 7.30 и трају 45 минута (сем првог наставног дана, када ће трајати 35 минута, због "нултог часа" одељењског старешине)

- целодневна настава почиње у 7.00 и траје до 16.00 часова

први разред - пријем и прозивку ученика 1. разреда учитељице ће приредити 1. септембра у  школском дворишту, од 10.00 часова (велики ученички улаз).

пети разред - прозивку ученика 5. разреда одељењске старешине ће реализовати 1. септембра у школском дворишту, од 7.15 часова (велики ученички улаз)

- Школска кухиња - ученици би требало првог дана да се изјасне код својих учитељица/наставника да ли ће користити школску кухињу. Детаљније информације о цени и почетку рада школске кухиње можете погледати у следећем чланку.

- Календар рада за школску 2022/2023.

- Списак уџбеника за све разреде - преузми

- Распоред звоњењаза све разреде

Годишњи тест за ученике 4. разреда

 

У среду, 15. јуна 2022. године, ученици 4. разреда решаваће годишњи тест који обухвата градиво три предмета: српски језик, математика и природа и друштво. Процедура за израду теста је следећа:

- ученици решавају тест у оквиру свог одељења

- ученици у истој клупи решавају различите тестове (тест 1 и тест 2)

- тест почиње у 12.00 часова и траје 90 минута

- прибор: обична оловка, гумица, хемијска оловка (није обавезно попунити хемијском оловком)

- ученици решавају непознате задатке како би проверили знање из наведених предмета

 

Таковски устанак у слици и речи

Удружење бораца Горњи Милановац је у партнерству са Музејом рудничко-таковског краја и у сарадњи са Основном школом “Момчило Настасијевић“, а уз покровитељство Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, реализовао публикацију, изложбу и уметничку радионицу посвећене Таковском устанку. Изложба је отворена 10. децембра у просторијама школе, која је, у заједници са уметничким атељеима WIS ART STUDIO i IN GOGH, била и организатор уметничке радионице.

Публикација и изложба су донели још један увид у светле, ослободилачке традиције овог краја и Србије уопште. Посебно треба истакнути младе ауторе који су својим ликовним радовима у оквиру уметничке радионице исказали запажен таленат. Радионицу прати и пригодни каталог у коме су представљена остварења ових аутора.

Извор: https://oruzjeonline.com/