All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

"Чекајући ветар" РБ2

 

Чекајући ветар je eколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се на Радио Београду 2, недељом од 8 до 10 сати. Неколико пута годишње излази у јавност са осмишљеним акцијама (нпр. додељивање награде „Зелени радио" и диплома „Зелени лист" и „Црни лист"), које доприносе популарности емисије и ширењу еколошке свести код нас. Поред информативног, магазин Чекајући ветар има и едукативни карактер. У протекле три деценије учврстио је сарадњу са бројним институцијама и друштвеним организацијама.

У емисији коју уређује и води Александра Вукићевић, емитованој на Божић 2024. године, гостовала је наша учитељица Љиљана Ђуровић. Послушајте снимак (од 22. до 36. минута) кликом на фотографију у наставку. . .

cekajuci vetar 7.1.2024

 

 

Састанак координатора еко-школа у Врднику

 

Састанак еколошких координатора, Међународног програма ЕКО-ШКОЛЕ, одржаног у Врднику 22.9.2023. године, отворила је Александра Младеновић, национални координатор Међународног програма Еко-школе за Србију, најавивши обраћање домаћина (директорка вртића ДУ "Дечја радост" Ириг и власницу “Сеоцета” - еколошко-едукативног центра). У наставку су представљени пројекти за 2023. годину у оквиру Међународног програма Еко-школе. Уследила је додела Зелених застава школама које су се успешно прикључиле Еко школи, а потом посета вртићу ДУ "Дечја радост" Ириг, где је представљена методологија рада на еколошким активностима деце предшколског узраста. У еколошко-едукативном центру “Сеоце”, које се простире на 70 ари, представљено је прегршт садржаја, радионица и примера добре праксе како се са децом може радити у урбаном окружењу са пуно љубави и маште. Од воденог екосистема, преко преобликованих природних елемената, до рециклаже, селекције отпада, преобликовања отпада, учионице на отвореном, полигона од старих гума, ветрењаче (за искоришћење енергије ветра)...
 
Координатор Међународног програма Еко-школе за ОШ “Момчило Настасијевић”, Љиљана Ђуровић

Дечји еколошки календар 2022.

Дечји еколошки календар, ауторке Љиљане Ђуровић, наше учитељице, доступан је у најновијој верзији за 2022. годину, као апликација за андроид телефоне. Ова апликација кроз занимљиве информације и корисне савете упознаје децу са важним еколошким темама. Прва верзија апликације настала је 2019. године уз подршку Министарства заштите животне средине Републике Србије. Најновију верзију можете преузети са гугл продавнице и инсталирати кликом на банер испод текста.

eko kalendar 2022 play store

Будимо вредни и паметни као пчеле, спасимо живот планете целе!

„Прилагођавање на измењене климатске услове“

Стручни скуп еколошких координатора у оквиру међународног програма Еко-школа, „Прилагођавање на измењене климатске услове“, услед епидемиолошке ситуације одржан је онлајн, 19. новембра 2020. године. Том приликом наша школа је обновила статус еко-школе по трећи пут, за период 2020-2022. година. Учесник конференције била је и координаторка рада Eко-школе ОШ „Момчило Настасијевић“, Љиљана Ђуровић.

Агенда скупа

Еко-календар 2019 - андроид апликација

Еко-календар, ауторке Љиљане Ђуровић, наше учитељице, сада је поред штампане верзије доступан и у електронској, као апликација за андроид телефоне. Апликација је настала уз подршку Министарства заштите животне средине Републике Србије, а можете је преузети са гугл продавнице и инсталирати кликом на банер испод текста.

eko kalendar 2019 play store

 

Чувајмо нашу животну средину свакога дана!