All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

WWW - Wonderful World of Wonder

WWW 2021.6

Добро дошли у наш WWW!
После осам година нашег заједничког учења, време је да позовемо и Вас у наш WWW - Wonderful World of Wonder.
Придружите нам се на нашем завршном часу енглеског језика, који ће се одржати 15. јуна у 18 часова у свечаној сали ОШ „Момчило Настасијевић”.
Ваши WWW водичи:
Ана Дмитровић, Анђела Ивановић, Јована Колаковић, Мина Вељковић, Петра Лазовић, Срна Јевтић, Теодора Станкић, Јован Шутић, Михаило Марковић и Виктор Драгојловић.

Здрава исхрана

Крајем претходне седмице у нашој школи су на часовима Биологије, Физичког и здравственог васпитања, Географије, Технике и технологије, Математике, Физике, Верске наставе и Српског језика и књижевности, кроз различите облике рада, од 5. до 8. разреда, реализовани тематски дани у вези ЗДРАВЕ ИСХРАНЕ.

За организацију и реализацију пројекта (кроз наведену тему) били су задужени чланови тима који су похађали семинаре: ,,Настава која подстиче критичко мишљење и решавање проблема“ и ,,Микробит“ наставници: Светлана Ћаласан, Горица Видић, Катарина Божовић, Ивана Толић, Ненад Станкић и Јасмина Мијатовић.

Ученици су били врло заинтересовани за истраживачки рад; показали су одговорност, марљивост, креативност и спремност за иновативни приступ настави и учењу.

Искрено смо захвални родитељима ученика - др Јелени Васић, гинекологу – акушеру, др Весни Дмитровић, интернисти – гастроентерологу и хепатологу, др Мирјани Милојевић, стоматологу, који су се одазвали позиву да својим искуством, знањем и стручношћу потпомогну и обогате остварење ових тематских дана.

Хвала колегиници Сузани Бановић и ученици Софији Вучићевић што су говориле о личним искуствима и колегама Снежани Трифуновић и Стефану Симићу који су се активно укључили у рад тима, као и управи школе.

АЛБУМ са фотографијама

                                                                                                                                                Микробит тим

Награде за најбоље

Ученици наше школе су на свим нивоима овогодишњих такмичења остварили значајан успех и својим резултатима на најбољи начин представили себе и нашу школу. Због уложеног труда и показаног високог степења знања из различитих области, међу њиховим другарима појавила се жеља да труд својих другара награде симболичним поклонима. Будући да је један од приоритета савременог образовања и развијање предузетничких компетенција код ученика, реализовање ове идеје је омогућило усавршавање и развијање предузетничког духа код ученика. Ученици трећег, четвртог, петог и шестог разреда наше школе осмислили су и направили разне украсне рамове за фотографије и честитке за своје успешне другаре, којим ће на крају школске године бити награђени.

АЛБУМ са фотографијама

 

Макси школски караван у ОШ „Момчило Настасијевић”

Према последњим истраживањима Института за јавно здравље  „Др Милан Јовановић Батут“ у Србији око 56 одсто деце конзумира поврће, али је тај проценат и даље недовољан и више од десет година се није мењао. У жељи да им приближи значај поврћа и важности здравије исхране, данас је и у нашу школу стигао Макси школски караван.

Кроз игру и кратке едукативне приче о благотворном дејству редовног конзумирања поврћа, ђаци прваци сазнали су које поврће би требало да се једе да би имунитет био јак, да би вид био добар, срце издржљиво, да би мозак брзо радио, као и мноштво других интересантних и корисних информација о поврћу.

Сваки ученик је добио на поклон Макси цегер за куповину и илустровани кувар са здравим рецептима уз помоћ којих ће моћи да, заједно са родитељима, припремају укусне залогаје од поврћа.

АЛБУМ са фотографијама

У недељу сви на стадион "Металац"!!!

Ученици наше школе, њихови родитељи, као и наставници, у склопу акције "Изађи напоље@, играј се!", наредног викенда биће гости на стадиону „Металац“, на утакмици ФК Металац - ФК Борац, Чачак. Утакмица је заказана за недељу, 30.септембар, од 19.00 сати, а за сву нашу заинтетресовану децу, родитеље, наставнике, отворена је трибина ИСТОК.

Окупљање заинтересованих је у 18.30 код источне трибине, а улаз је бесплатан. Део ученика (11) треба да буде на централном улазу на стадион у 18.45, где ће од клуба добити мајице са логом и они ће у 18.55 сати изаћи на терен са фудбалерима. По завршеној церемонији деца ће се придружити осталим ученицима на источној трибини.

Сви на стадион!!!

Metalac izadji napolje igraj se