All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Бесплатни уџбеници за школску 2018/2019.

Почиње пријављивање за доделу бесплатних уџбеника за ученике од првог до осмог разреда.  Пријаве се подносе у школи до 15. марта 2018. године. Бесплатни уџбеници ће бити додељивани у три категорије:

- социјално угрожени родитељи који поседују  решење да су примаоци новчане социјалне помоћи. Ово решење потребно је приложити одељењском старешини;

- ученици који у школу иду по индивидуалном програму (ИОП), односно деца са сметњама у развоју или инвалидитетом. Родитељи деце из ове категорије не морају да донесу потврду зато што податке школа већ поседује;

- треће дете или свако следеће дете, у случају да су прва два детета у систему образовања потребно је одељењским старешинама донети уверење да су прва два детета у систему образовања.

Протекле школске године бесплатни уџбеници су додељивани само по једном основу и то не сви уџбеници, већ само одабрани уџбеници за сваки разред. После Одлуке Владе Републике Србије биће познати сви детаљи о којима ћемо благовремено обавестити ученике и њихове родитеље.